У Харкові викрили жінку, яка працювала у «пенсійному фонді» окупантів

Служба безпеки України викрила ще одну колаборантку, яка добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками. Зловмисницею є 29-річна мешканка Куп’янська, яка нині проживає у Харкові.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, під час тимчасової окупації частини Харківської області у 2022 році жінка добровільно погодилась обійняти фейкову посаду «головного спеціаліста» у відділі призначення та перерахунків пенсій Куп’янської районної «філії» пенсійного фонду рашистів. На цій посаді колаборантка організовувала збір та облік відомостей про осіб, яким видавалася матеріальна допомога від окупантів.

Мер-колаборант Куп’янська Мацегора після замаху перебуває у комі — джерело в ГУР

За даними СБУ, незаконно зібрані персональні дані мешканців окупованих районів могли бути використані загарбниками для нав’язування їм у подальшому російського громадянства, а також для фальсифікації результатів псевдореферендуму про приєднання до країни-агресора.

Після деокупації зловмисниця переїхала зі звільненого Куп’янська до Харкова та влаштувалась працювати у поштовому відділенні, намагаючись «загубитися» у великому місті. Втім, співробітники СБУ встановили її місцезнаходження та притягли до кримінальної відповідальності. Зрадниці оголосили підозру в колабораціонізмі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии