У Харкові відкриють нові класи в метрошколі

На станції метро «Імені О. С. Масельського» до нового навчального року планують облаштувати ще чотири додаткових класи для навчання близько 500 школярів з Немишлянського району. З перебудовою приміщень фінансово допоможе організація ЮНІСЕФ, повідомили у пресслужбі Харківської міськради.

Мер Ігор Терехов подякував представникам ЮНІСЕФ, які днями завітали до Харкова, за постійну підтримку міста. Міський голова зазначив, що місць для навчання всіх дітей, які сьогодні проживають у Харкові, суттєво бракує, тому паралельно місто також почало будівництво ще трьох підземних шкіл власним коштом.

«Ми маємо шалений попит на навчання дітей у метро та підземних школах, але місць на всіх охочих катастрофічно не вистачає. З початку нового навчального року ми сподіваємося охопити понад чотири тисячі учнів офлайн-форматом, але це все одно дуже незначний відсоток від дітей шкільного віку, які сьогодні проживають у місті. Тому розраховуємо на підтримку всіх партнерів Харкова в цій ініціативі», – зазначив мер.

«Я вперше побачила такі класи у метрополітені і вражена тим, як вони функціонують. Пʼятий рік поспіль, ще з часів ковіду, діти не мають змоги вчитися у звичних умовах, тому дуже важливо давати їм можливість навчатися в таких місцях, як це. Ми сьогодні побачили, як діти сприймають наслідки війни, і особливо, як постраждало їхнє ментальне здоровʼя. Все це потребує великих зусиль, насамперед роботи з психологом. І ми, ЮНІСЕФ, робитимемо все можливе, щоб підтримати Харків і покращити ситуацію, що склалася», – зазначила директор Глобального офісу гуманітарних програм ЮНІСЕФ в Україні Елмі Лючія.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии