У Харкові відкрили меморіальну дошку хірургу Владиславу Титаренко, який рятував поранених містян і військових

Меморіальну дошку лейтенанту медичної служби, Герою України Владиславові Титаренку встановили на фасаді міської клінічної багатопрофільної лікарні №25. На церемонії були присутні рідні, побратими та колеги загиблого, харків’яни. Участь у заході також взяв міський голова Ігор Терехов.

«Ми відкриваємо дошку нашому герою. Владислав марив своєю професією. Одразу, як почалася війна, пішов служити і до останнього рятував людські життя. Ми маємо і будемо памʼятати його та всіх, хто поліг за Україну», – сказав мер.

Владиславу Титаренко було 28 років. Він навчався в Харківській гімназії №172, закінчив Харківський національний медичний університет. З 2021 року працював хірургом у міській клінічній багатопрофільній лікарні №25. З початку повномасштабної війни жив у лікарняній палаті на роботі, надавав меддопомогу пораненим. Згодом був мобілізованицй до військового шпиталю, очолював хірургічну групу мобільного шпиталю у Куп’янському районі. Менше ніж за місяць група Титаренка провела 557 операцій, 37 з яких — тяжкі або вкрай тяжкі.

Загинув внаслідок удару РФ керованою авіабомбою по центру переливання крові в селі Кругляківка Куп’янського району. Указом Президента йому було присвоєне звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии