У Харкові відбувся автомарш ЛГБТК+ (Фото)

У неділю, 15 вересня, у Харкові відбувся шостий марш “ХарківПрайд”, який пойшов у форматі АвтоПрайду.

Як повідомили організатори заходи, колони з 13 автівок за участі приблизно 60 людей проїхали проспектом Науки, аби нагадати про необхідність забезпечення прав людини, а також міжнародної підтримки для захисту та відновлення Харкова. Марш тривав 30 хвилин, а загальний маршрут склав 5 кілометрів.

Оргвнізатори зазначили, що ообрали такий формат, щоб зробити марш якомога безпечнішим у контексті викликів повномасштабної війни.

До АвтоПрайду долучилися й окрема автівка з ЛГБТК+ військовими.

“Нам треба показати видимість, що в армії є ЛГБТК+ люди. Ті, хто приходять на марш, є голосом тих, хто виконує бойові задачі та тих, кого вже, на жаль, з нами немає. Для нас дуже важливі законопроєкти 9103 та 5488, адже вони роблять наші права рівними з іншими”, – сказав Влад з позивним “Сапсан”, ЛГБТК+ військовий.

Також до “ХарківПрайду” долучилися активісти організації “КиївПрайд” та запорізької “Gender Zed”.

Кожна з колон представляла певний заклик до органів влади та міжнародних партнерів. Автопробігом “ХарківПрайд” організаторки закликали:

  • Верховну Раду України: прийняти законопроєкти про посилення відповідальності за злочини на ґрунті нетерпимості (№5488) та про інститут реєстрованих партнерств (№9103);
  • міську та обласну владу Харкова: спрямувати бюджетні кошти на підтримку Збройних Сил України, які боронять наш край, замість коштовних естетичних конструкцій та ремонтних робіт;
  • європейські країни: допомогти захистити небо над Харковом сучасними системами протиповітряної оборони.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии