У Харкові суд постановив повернути громаді землю біля Лісопарку, яку міськрада незаконно роздала за “кооперативною схемою”

Шевченківська окружна прокуратура Харкова через суд домоглася повернення земельних ділянок, які незаконно вибули з власності міської громади. Мова йде про території неподалік табору «Лісова казка» по Харківському шосе, які міськрада у 2010 році передала у власність житлово-будівельному кооперативу для будівництва та подальшої експлуатації житлової забудови.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, в реальності вказаний ЖБК був обслуговуючим кооперативом, його фактична мета та порядок створення, організація та діяльність не відповідали вимогам законодавства до житлово-будівельного кооперативу. Крім того, будь-якої забудови на земельних ділянках ЖБК не здійснив, натомість відчужив їх харківʼянину, який у подальшому розділив їх.

Справу Михайла Добкіна про роздачу землі в Харкові за “кооперативною схемою” закрили

Окружна прокуратура подала до Дзержинського райсуду Харкова позовну заяву про витребування 66 земельних ділянок загальною площею 11 га та вартістю понад 60 млн грн, які на теперішній час не забудовані та нікому не відчужені. Суд відмовив у задоволенні позову. Тоді прокуратура звернулася до Харківського апеляційного суду і він ухвалив витребувати вказані земельні ділянки на користь міської громади.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии