У Харкові піймали російського агента, який наводив КАБи на оборонців регіону

Служба безпеки затримала у Харкові агента воєнної розвідки рф, який коригував ракетно-бомбові удари росії по місту та прилеглих територіях. Пріоритетними цілями ворога були пункти тимчасового базування українських військ, які залучені до бойових дій на Харківському напрямку. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

У поле зору окупантів 42-річний безробітний харків’янина потрапив через свої прокремлівські дописи у Телеграм-каналах. Там на нього вийшов кадровий співробітник головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру) і запропонував співпрацю. За вказівкою російського спецслужбіста агент регулярно обходив райони міста і приховано фіксував розташування Сил оборони. Потім він позначав відповідні координати на гугл-картах та месенджером відправляв «звіт» своєму російському куратору.

Співробітники СБУ викрили агента ще на початковому етапі його розвідактивності, що дозволило своєчасно убезпечити позиції українських військ. Після документування кожного кроку злочинних дій фігуранта його затримали у власному помешканні. Під час обшуків у агента вилучили мобільний телефон, який він використовував для фотографування військових об’єктів та комунікації з російським гру.

Затриманому оголосили підозру у державній зраді. Зловмиснику обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии