У Харкові піймали на хабарі посадовця районного ТЦК та СП: вимагав 1500 доларів і знижку в ресторан

У Харкові правоохоронці викрили посадовця районного ТЦК та СП за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.

Як встановило слідство, на початку червня 42-річний посадовець вимагав від керівників відомого харківського бару-ресторану 1500 доларів та персональну картку з постійною 20-відсотковою знижкою на усі послуги розважального закладу. За це працівник військкомату обіцяв не перешкоджати роботі ресторану та не здійснювати мобілізаційних заходів стосовно його працівників та відвідувачів. Також посадовець обіцяв забезпечити персонал ресторану фіктивними документами, які б «гарантували» їм відстрочку від мобілізації на декілька тижнів.

Правоохоронці затримали зловмисника під час отримання знижкової карти в обмін на фіктивні документи. Слідство триває. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна.

Харківський суд визнав незаконною мобілізацію студента та зобов’язав ТЦК виплатити йому 50 тисяч гривень

У Харківському обласному ТЦК та СП заявили, що виявлення та припинення корупційних дій стало результатом спільних дій командування обласного і районного терцентрів комплектування та правоохоронців.

“Підозрюваного працівника ЗСУ усунуто від виконання службових обов’язків. За підсумками досудового розслідування та відповідно до судового рішення будуть вжиті необхідні дисциплінарні і кадрові заходи. Командування та особовий склад Харківського ОТЦК та СП рішуче засуджують будь-які прояви корупції як ганебні і неприпустимі у Збройних Силах України. Закликаємо громадян негайно повідомляти правоохоронні органи в разі виявлення ознак порушення антикорупційного законодавства”, – заявили у Харківському ОТЦК.

Про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень повідомити також через спеціальну телефонну лінію Міністерства оборони України (+38 044 271 39 86), електронну пошту ([email protected]), офіційний веб-сайт Міністерства.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии