У Харкові мародер у військовій формі вкрав лічильники тепла в шести багатоповерхівках

У Харкові активізувалися мисливці за кольоровим металом, які псують обладнання “Харківських теплових мереж”, зокрема, крадуть лічильники тепла. Так, в Індустріальному районі один із злочинців, перевдягнений у військовий однострій, залишив без приладів обліку одразу 6 багатоповерхівок. На щастя, його дії зафіксувала камера відеоспостереження. Крадій впорався за 13 хвилин. Про це повідомили у КП “Харківські теплові мережі”.

В іншій багатоповерхівці нещодавно вкрали вже другий лічильник поспіль. Перший поцупили в жовтні, потім на його місце встановили новий, в серпні – знову розібрали на метал. Майстер теплового району Ольга Лиходій розповіла, що мешканці усіх будинків дуже пильні але підвали зачиняти не можна через обстріли, а злодії користуються цим і цинічно брешуть щодо своїх намірів – наприклад шукають уявну кішку у підвалі.

У Шевченківському районі ситуація схожа – лічильники поцупили одразу з двох теплових рамок. Як каже слюсар Ігор Звягінцев, найбільш прикро те, що злодії просто псують прилад вартістю у 25 тисяч гривень через шматок кольорового металу.

У Харкові комунальники з бака теплоцентралі зробили металевий бліндаж-капсулу (Фото)

Щодня персонал філій перевіряє теплові рамки у підвалах, стежить за ситуацією і служба безпеки підприємства, але пара сотень гривень, яку можна вторгувати за безглуздий вандалізм все таки не дає спокою злочинцям. Їм байдуже що тягти – чи металеві труби, чи високотехнологічні прилади.

За словами заступника начальника служби безпеки та режиму КП “ХТМ” Артема Коваленка, підприємству були нанесені значні збитки, наприклад, в Індустріальному району 6 епізодів крадіжки лічильників коштували тепловикам понад 150 тисяч гривень.

Наразі особи усіх крадіїв встановлені. Рекордсмен, який зіпсував одразу 6 лічильників, перебуває у слідчому ізоляторі. Долю іншихфігурантів вирішуватимуть правоохоронні органи за статтею “крадіжка у військовий час”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии