У Харківській області закупили партію неякісних бронежилетів для правоохоронців

Працівники Держбюро розслідувань і Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції оголосили підозру двом посадовцям правоохоронного органу з Харківської області та двом комерсантам, які провернули аферу із закупівлі бронежилетів низької якості.

За даними слідства, правоохоронці узгодили оборудку з приватною фірмою ще до початку офіційного тендеру на закупівлю бронежилетів. Для того, аби у торгах взяло участь якомога менше продавців, їх зобов’язали мати декілька сертифікатів відповідності. Попри це, на торги заявилося 4 фірми. Посадовці відхилили інші пропозиції та обрали потрібну фірму, яка надала підроблений протокол випробування бронежилетів. В результаті управління правоохоронного органу придбало 120 бронежилетів на майже 1 млн гривень, які не відповідають технічним вимогам та створюють небезпеку життю.

Як повідомили у ДБР, двом посадовцям і двом цивільним особам повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та в умовах воєнного стану. Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии