У Генштабі ЗСУ розповіли про штурми росіян на Харківщині

Впродовж доби ворог атакував вздовж майже всієї лінії фронту, концентруючи зусилля на Харківщині і Покровському напрямку. Загальна кількість ворожих наступальних та штурмових дій вже зросла до 82. Про це повідомили у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

На Харківському напрямку українські воїни відбили 3 ворожі атаки і стільки ж ще тривають. До своїх злочинів окупанти додали ще 2 авіаудари з території РФ – били некерованими авіаракетами по району села Уди та скинули КАБ.

Окупанти не полишають спроб тиснути на оборону українських захисників на Куп’янському напрямку. Безуспішно намагаються покращити свої позиції в районах Дружелюбівки і Невського. Загалом, з початку доби тут ворог провів 13 штурмових дій. 4 боєзіткнення ще тривають.

Покровський напрямок залишається найгарячішим. На цей час кількість ворожих атак тут зросла до 23. Окупанти намагаються прорвати оборону за підтримки ударних гелікоптерів Ка-52 і скидів авіабомб з літаків. Найактивніше російські терористи б’ють у район Євгенівки. Українські воїни зміцнюють оборонні рубежі, завдають ворогу втрат. Так, за сьогодні окупанти втратили на напрямку 236 осіб вбитими та пораненими. Знищено танк, 6 бойових броньованих машин, станцію РЕБ і 2 автомобіля.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии