У депутата Харківської облради виявили десятки кілограмів незадекларованого золота — ЗМІ

Депутат Харківської облради та генеральний директор державного підприємства АТ “Українські енергетичні машини” Віктор Суботін не задекларував цілу низку активів, серед яких десятки кілограмів золота у злитках. Про це стало відомо з довідки Національного агентства з питань запобігання корупції, що опинилась у розпорядженні видання “Комерсант“.

Так, за результатами повної перевірки щорічної декларації чиновника за 2021 рік, НАЗК встановило наявність ознак злочину за ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України – умисного недостовірного декларування коштів у розмірі 5 млн 728 тис. 800 грн.

Народній депутатці з Харкова висунули підозру за брехню в декларації

Під час перевірки зʼясовано, що депутат облради зберігає 45 кілограмів золота у злитках, але підтверджуючі документи має лише на 25,89713 кг. На 19,10287 кг золота документи нібито втрачені.

Віктор Суботін також не задекларував банківський рахунок дружини у закордонному банку. За даними перевірки, Олена Суботіна має на рахунках 4 млн 200 тис. 704 дол. США та 27 млн 510 тис. 393 грн.

Умисне внесення до декларації завідомо недостовірних відомостей, що відрізняються від достовірних на суму понад 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, – карається штрафом від чотирьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии