Тракториста з Харкова засудили в РФ до 10 років колонії суворого режиму

Міський суд Санкт-Петербурга у Росії визнав «винним» харківського тракториста Віктора Руденка, призначивши йому до 10 років колонії суворого режиму за звинуваченням у нібито «шпигунстві». Про це повідомило російське ЗМІ «Медіазона».

За даними видання, Руденка затримали 24 квітня 2023 року, після чого він перебував під вартою. Справу розглядали в закритому режимі.

Зазначається, що під час засідання деталі звинувачення не розкрили, однак суддя повідомила, що мобільний телефон Руденка буде конфісковано «на користь держави», а SIM-карта знищена, оскільки вони розцінюються як «знаряддя злочину».

Після оголошення вироку голова пресслужби петербурзьких судів Дар’я Лебедєва повідомила, що Руденко нібито «передав інформацію, через яку підрозділ мотострілецької дивізії РФ зазнав мінометного обстрілу ЗСУ».

Віктор Руденко на засіданні не заперечував своїх дій, але не визнав «вину», яку йому інкримінували росіяни. Натомість він заявив, що діяв в інтересах своєї Батьківщини.

Справу проти українського тракториста передали до суду 3 травня, але до того часу про нього нічого не повідомлялося, тож невідомо, як і коли він опинився в Росії.

Раніше суд у російському Санкт-Петербурзі засудив українця Олексія Єфименка до 7 років позбавлення волі у справі про «шпигунство».

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии