Тендер на відбудову “Охматдит” скасують і проведуть заново

Тендер на відбудову дитячої лікарні “Охматдит”, яка російські війська обстріляли 8 липня, скасують і проведуть заново, вже на Prozorro. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Благодійний фонд “Охматдиту” перерахує кошти на казначейський рахунок закладу, тож наступний тендер відбудеться вже в електронній системі Prozorro та за правилами публічних закупівель. До проведення тендеру буде залучене ДП “Медичні закупівлі”, – сказав Ляшко.

Крім того, наступного тижня планують створити наглядово-ревізійну раду, яка затвердить критерії для учасників тендеру. До неї ввійдуть шість благодійників, які найбільше задонатили, а також по одному представнику від МОЗу та лікарні, і представники будівельних підрядників – загалом 15 осіб. Кошти, які були зібрані на БФ “Охматдит”, будуть перераховані на казначейський рахунок лікарні. Ревізійно-наглядова рада буде відповідати за доцільне використання цих коштів. 

За словами міністра, публікація нового тендеру займе до 16 днів. Пропозиції на виконання будуть прийматися 7 днів.

Як стало відомо раніше, БО “Благодійний фонд “Охматдит” переможцем тендеру на ремонт корпусу лікарні обрав запорізьку фірму ТОВ “Буд-технолоджі”. За даними видання “Наші гроші“, із 14 учасників конкурсу це була третя за дорожнечею пропозиція розміром 307 млн грн (без ПДВ). Десяток інших учасників запропонували виконати роботи значно дешевше – від 42 до 286 млн грн. Однак із жодним із них замовник перемовин не вів, ніяк не пояснюючи своє рішення. «Охматдит» акцентував увагу, що «проведений конкурсний відбір не є тендером в розумінні Закону України “Про публічні закупівлі”, а є приватним конкурсом, організованим з метою відкритого та добросовісного використання коштів, пожертвуваних громадянами».

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии