Суд залишив без розгляду апеляцію Харківської облради про повернення звання почесного громадянина ексрегіоналу Каратуманову

Восьмий апеляційний адмінсуд у Львові залишив без розгляду скаргу Харківської облради на рішення Закарпатського окружного адмінісуду. Облрада намагалася оскаржити вердикт цього суду про позбавлення звання «Почесний громадянин Харківської області» Олега Каратуманова, депутата облради від «Блока Кернеса».

В ухвалі сказано, що апеляційний суд відмовився розпочинати провадження, оскільки облрада подала скаргу з недоліками і через 7 місяців після винесення рішення, пропустивши 30-денний строк на апеляційне оскарження. Облрада посилалася на воєнний стан і повітряні тривоги з обстрілами, однак суд визнав ці причини неповажними.

Харківська облрада зняла кандидатуру Смирнова з голосування за звання почесного громадянина

Як зазначив депутат облради Альберт Кононенко в коментарі Newsroom, вказівку на подання апеляційної скарги дала голова облради Тетяна Єгорова-Луценко.

«Оскаржити рішення вирішили аж через 7 місяців, тому що у лютому 2024 року була повторна спроба протягнути через облраду питання присвоєння звання Почесного громадянина Каратуманову, але завдяки розголосу та позиції військових і громадськості щодо аморальності і недопустимості таких дій з боку облради, питання було знято. Саме Єгорова-Луценко підписала та подала клопотання на присвоєння звання Почесного громадянина Харківської області засновнику обласного осередку забороненої антиукраїнської партії «Опозиційний блок» Олегу Каратуманову. І враховуючи їх особисті дружні стосунки має зацікавленість у цьому питанні», – прокоментував Альберт Кононенко.

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року Закарпатський окружний адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення Харківської облради про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області» депутату Харківської облради від «Блока Кернеса» та екснардепу Олегу Каратуманову. Позов подав депутат Альберт Кононенко.

У лютому цього року облрада планувала вдруге зробити Каратуманова Почеснним громадянином області, однак після розголосу Єгорова-Луценко прибрала його прізвище з переліку претендентів на це звання.

Олег Каратуманов обрався до Харківської облради у 2020 році від Блоку Кернеса «Успішний Харків», до цього двічі обирався від Партії регіонів та «Оппоблоку», був депутатом Верховної Ради.

У 2008 році син Каратуманова, якому тоді було 17 років, на смерть збив 19-річного студента Івана Гаражу і втік з місця аварії. Невдовзі його автівку з розбитим лобовим склом зупинили в кілометрі від місця ДТП, однак прокуратура Харківської області закрила справу за відсутністю складу злочину.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии