Столичні правоохоронці розшукали музиканта родом з Харкова, який зняв відео з приниженням загиблих захисників

Правоохоронці звернули увагу на опубліковані в соцмережах відеозаписи чоловіка, який використовуючи ненормативну лексику негативно висловлювався в бік українського суспільства. Зокрема, своє відео прапорців на Майдані Незалежності, встановлених в пам’ять про загиблих захисників України, він супроводжував принизлими коментарями в їх адресу.

В результаті проведених оперативних заходів поліцейські спільно зі співробітниками СБУ та патрульними встановили особу зловмисника та затримали його поблизу місця проживання. Ним виявився 45-річний уродженець Харкова, який останнім часом мешкає у столиці. Це музикант, гітарист Денис Віценко (на відео він сам називає своє прізвище).

Як повідомили у відділі комунікації поліції Києва, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України: виправдовування чи визнання правомірною збройної агресії рф проти України. Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Чоловік вже записав та виклав вибачення, де заявив, що відео було призначене його співрозмовнику з політичного чату, а не для загалу, і навіть зняв, як він, стоячи на колінах, просить пробачення у рідних загиблих військових.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии