СБУ затримала власника Телеграм-каналу, який «зливав» у соцмережі позиції ЗСУ на Харківському напрямку

41-річний мешканець Запоріжжя, який займався адмініструванням власного телеграм-каналу з новинами про перебіг бойових дій на території України, публікував інформацію про озброєння Сил оборони, яка до цього не розміщувалася Генеральним штабом ЗСУ у відкритому доступі.

Так, з початку року чоловік неодноразово публікував відеоролики про переміщення територією України бойових броньованих машин, гаубиць та бронетранспортерів. Крім цього, він поширював інформацію про розміщення на конкретній ділянці місцевості на Харківському напрямку самохідної артилерійської установки, а також про розміщення ліній оборонних укріплень на Запорізькому напрямку. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зазначена інформація подавалася на каналі з коментарями про посилення оборонної спроможності України, але фактично могла бути використана ворогом для нанесення ударів по українським позиціях та для планування рашистами нових операцій із захоплення українських територій.

Блогера затримали за місцем його мешкання у Запоріжжі. За даними слідства, вказану інформацію він отримував від підписників свого телеграм-каналу в особистих повідомленнях через так званий бот предложки.

Чоловіку оголосили підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України: несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї в Україну, рух або розташування Збройних сил України за можливості їх ідентифікації на місцевості. Фігуранту загрожує до 8 років ув’язнення.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення дійсних мотивів власника телеграм-каналу, якими він керувався під час оприлюднення забороненої інформації, а також виявлення його можливих зв’язків зі спецслужбам держави-агресора.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии