СБУ затримала в Харкові будівельника, який коригував удари РФ по оборонцях міста

Зрадником виявився 33-річний місцевий будівельник, завербований російськими спецслужбами через месенджер Telegram. Ворожий агент вивідував місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони в Харкові та прилеглих територіях. про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Для наведення російських ракет в “обхід” ППО агент намагався виявити і передати окупантам локації зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій ЗСУ. Щоб встановити координати цих військових об’єктів, зрадник обходив місцевість, де приховано фіксував розташування потенційних цілей. Отримані відомості через Telegram передавав своєму російському куратору у вигляді фото- і відеофайлів з детальним описом.

Викладачка харківського університету виявилася інформаторкою і коригувальницею РФ

Додатково зловмисник відслідковував наслідки повітряних атак росії на Харків. Для цього він отримував від фсб координати можливих “прильотів”, а потім проводив там дорозвідку.

Співробітники СБУ затримали агента, коли він виконував нове завдання від фсб. На місці у нього вилучили мобільний телефон із доказами роботи на ворога.

Слідчі СБУ оголосили агенту підозру в державній зраді. Наразі навідник перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии