СБУ висунула підозру колаборанту, який впроваджував на Харківщині інформаційну політику кремля

Служба безпеки України викрила та задокументувала протиправну діяльність колаборанта, який займався «приєднанням» регіону до складу росії. Ним виявився 51-річний житель Вовчанська, який на початку повномасштабного вторгнення добровільно пішов на співпрацю з ворогом і увійшов до складу місцевої окупаційної адміністрації. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Встановлено, що зрадник очолив в окупаційній адміністрації «відділ внутрішньої політики». На цій посаді він допомагав ворогу створити вертикаль незаконних органів управління на тимчасово окупованих територіях Харківщини.

Так, фігурант організовував проведення пропагандистських заходів на підтримку держави-агресора та окупаційної адміністрації. Також давав вказівки щодо розміщення реклами, банерів, газет та символіки рф на території Вовчанського району. Крім того, він агітував місцеве населення співпрацювати з окупантами і особисто відбирав кандидатів на роботу до «відділу внутрішньої політики».

Після деокупації підозрюваний втік на непідконтрольні території і наразі переховується від слідства.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). За такий злочин йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии