Розшукують колишню держслужбовицю з Вовчанська, яка займалася підбором кадрів для окупантів

43-річну жінку обвинувачують у держазраді та колабораційної діяльності. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, до повномасштабного вторгнення рф в Україну вона працювала провідним фахівцем з питань зайнятості відділу організації працевлаштування населення Вовчанської районної філії Харківського обласного центру зайнятості.

За даними слідства, під час окупації Вовчанська зрадниця вирішила застосувати професійні навички на користь ворога і обійняла аналогічну посаду в окупантів. Встановлено, що жінка здійснювала контроль за роботою усіх відділів центру зайнятості, брала участь в організації інформаційного роз’яснення законодавства рф, готувала інформаційні повідомлення про діяльність окупаційної установи для російської пропаганди. За вказівками вищого керівництва обвинувачена брала участь у складанні програм зайнятості населення та програм соціально-економічного розвитку Вовчанського району за російськими стандартами.

У Харкові затримали колаборанта, який під час окупації відрізав жителям Куп’янська українські канали і підключив росТВ

Напередодні контрнаступу Сил оборони у 2022 році колаборантка втекла до Росії і наразі переховується від слідства. Її оголошено у розшук. Жінку судитимуть заочно, їй загрожує довічне позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии