Розшукують харків’янку, яка публічно ностальгувала за СРСР і мріяла про «новоросію»

Будучи палкою прихильницею «совєтів», жінка активно ділилась своїми поглядами в інтернеті. Як повідомили у пресслужбі облпрокуратури, фігурантка завела сторінку в забороненій в Україні соцмережі «Одноклассники», де публікувала дописи, у яких возвеличувала рф та срср. Зокрема, викладала зображення радянського прапора із серпом та молотом, стверджуючи, що це «флаг» її «родной страны», розміщувала фотографії Сталіна і картинки з п’ятикутною червоною зіркою.

Втім, жінка сумувала не тільки за часами срср. Вона також публікувала мапи так званої «новоросії» і постила дописи на підтримку діючого президента рф. Водночас про українських військових писала, що «нацисти вбивають мирне населення Донбасу», супроводжуючи текст зображенням свастики.

Харків’янці заочно оголосили підозру за фактами поширення символіки комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та розповсюдження матеріалів із закликами до змін меж території або державного кордону України (ч. ч. 1, 2 ст. 436-1, ч. 1 ст. 110 КК України). Наразі фігурантка переховується від слідства. Вирішується питання щодо оголошення її в розшук.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии