Російська пропаганда вигадала фейк, що харківська влада організувала удар по Палацу спорту

На цьому тижні окупаційна адміністрація Харківської області (так зване “УВД ВГА в Харьковской области”), яка преребуває на території Росії, виступила з заявою, що представники Харківської міськради буцімто могли бути причетні до коригування удару по Палацу Спорту. Начебто ВГА встановила зв’язок харківської влади до знищення Палацу Спорту.

Заступник голови “ВГА Харьковской области по обороне и безопасности” Євген Лісняк зявив, що 1 вересня 2024 року у Харкові було зафіксовано приліт по вулиці Григоренка, 2, де розташований Палац Спорту, і ця будівля як нерухоме майно “перебувала у заставі у кредитної організації іноземного походження і не могла утримуватися за рахунок коштів бюджету міста Харкова”. Вони навіть порахували борг у перерахунку на російську валюту – вийшло більше одного мільярда двохсот мільйонів рублів, і в цьому буцімто вибудовується пряма зацікавленість керівництва міста у знищенні заставної будівлі.

Звісно, цей фейк підхопила роспропаганда.

Росіяни поширюють фейк, що пенсіонерів Харкова “готуюють до оборони в ролі живого щита”

Як повідомили в Харківському антикорупційному центрі, ще в липні 2023 року Харківська міськрада погасила кредит, який брала для будівництва Центрального парку (раніше Парку імені Горького). Заставою тоді була будівля Палацу спорту та інші споруди.

“Ми виконали усі свої боргові зобов’язання. Ми мали дуже важкий кредит. Його взяли під будівництво Центрального парку. Заставою цього кредиту були Харківський метрополітен, будівля муніципалітету, будівля Палацу спорту та інші споруди. Нам вдалося придбати ці кредитні зобов’язання з дисконтом у розмірі 78%. Такої комбінації ще не було ніколи”, – у липні 2023 року розповів мер Харкова Ігор Терехов.

Тобто ні про який Палац спорту під заставою мова йти не може, бо вже більше року це не актуально.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии