Росіяни загрузли у Вовчанську — Сирський

Продовжуються спроби російських загарбників атакувати Вовчанськ на Харківському напрямку. Як повідомили в Генштабі ЗСУ, від початку доби в районі міста триває боєзіткнення. Ситуація контрольована.

На Куп’янському напрямку спроба агресора атакувати в районі Петропавлівки зазнала невдачі. Напружена ситуація біля М’ясожарівки, де наразі триває бій.

За уточненою інформацією, минулої доби втрати ворога на Куп’янському напрямку склали 86 осіб вбитими та пораненими. Також знищено 7 автомобілів, ще 3 авто і 4 гармати пошкоджено.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський сьогодні зранку повідомив, що на Харківському напрямку ворог веде безуспішні дії, намагаючись просунутися вперед в глибину наших бойових порядків та створити так званий «пояс безпеки». У Вовчанську противник загруз, незважаючи на залучені сили та засоби, які постійно поповнює за рахунок підрозділів з інших напрямків.

За словами Сирського, в нинішніх умовах для української армії важливе утримання займаних рубежів та позицій, не допущення прориву оборони, максимальне знищення живої сили та техніки ворога.

“Нам необхідно добитися переваги над противником, зменшити втрати, а головне, змінити оборонну та наступальну психологію, що буде важливим кроком на шляху до нашої Перемоги!
Для цього ми зосереджуємо зусилля на підвищенні якості проведення занять з підрозділами, які проходять бойове злагодження, в ході яких відпрацьовуються питання боротьби з дронами противника та захист від них, пересування на полі бою, користування засобами РЕБ, евакуація поранених та багато інших питань, які актуальні в умовах сучасного бою. Тільки технологічна перевага та навченість військ забезпечать нам успіх на полі бою!”, – зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии