Росіяни вже наближалися до Куп’янська на 4 кілометри — Синєгубов

Динаміка військових дій на Куп’янському напрямку вкрай небезпечна для цивільного населення, триває евакуація. Про це в ефірі “Єдиних новин” розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Ситуація змінюється постійно. Ворог вже наближався – скажімо так, найближче до межі міста Куп’янська – на чотири кілометри. Звичайно, Збройні сили його постійно знищують, однак та динаміка, яка є, несе небезпеку для цивільного населення і цього населеного пункту. Звичайно, ми маємо сприяти Збройним силам ефективно вести оборону і для цього ми маємо по-максимуму евакуювати цивільне населення”, – сказав Олег Синєгубов.

Через загострення ситуації в Харківській області евакуювали ще 100 мешканців

За його словами, зима буде дуже важкою. Влада вже не може відновити пошкоджені об’єкти інфраструктури на Куп’янщині через загрозу для життя будівельників та комунальників. У населених пунктах на лівому березі річки Оскіл ситуація найкритичніша.

Значну загрозу для Куп’янщини та загалом Харківщини зараз становлять удари керованими авіабомбами, які російські літаки запускають із території Бєлгородської області. Від повідомлення про небезпеку до самого удару жителі мають близько двох хвилин, інколи – трьох (залежно від відстані), аби перейти в укриття.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии