Росіяни почали активніше застосовувати мототехніку на Харківському напрямку

Оперативна обстановка на Харківському напрямку суттєвих змін не зазнала та залишається складною. Російсько-окупаційні війська продовжують намагання захопити важливі ділянки місцевості або населені пункти, які впливають на стійкість української оборони. Про це повідомили в ОТУ “Харків”.

В районі населеного пункту Глибоке противник провів заміну бойових змін. Відмічається активізація застосування мототехніки з метою проведення заходів логістичного забезпечення позицій другого ешелону 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії.

Неподалік Липців ворог здійснює заходи відновлення боєздатності штурмових груп 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу з метою подальшого проведення наступальних дій та відновлення втраченого положення.

Російські загарбники намагалися заїхати у Вовчанськ Харківської області на баггі та легковиках, але понесли втрати

У Вовчанську противник продовжує штурмові дії в районі багатоповерхової забудови, здійснює повітряну розвідку з метою виявлення підрозділів Сил оборони України. Здійснив поповнення особового складу 2-го мотострілецького батальйону 128-ї окремої мотострілецької бригади з метою відновлення боєздатності штурмових груп.

В районі населеного пункту Тихе окупанти здійснили переміщення особового складу 136-ї окремої мотострілецької бригади 58-ї армії на передові позиції.

Протягом минулої доби відбулося 4 бойових зіткнення. Російські окупанти також завдали 3 авіаудари з використанням 4 КАБів та 15 некерованих авіаційних ракет. Здійснили 45 ударів дронами-камікадзе. Позиції Сил оборони України окупанти обстріляли 460 разів.

Сили оборони України адекватно реагують на дії та продовжують нищити живу силу, озброєння і військову техніку російських окупантів.

Втрати росіян на Харківському напрямку за минулу добу склали 66 осіб вбитими і пораненими. Один російський військовий здався у полон.

Також українські оборонці знищили або пошкодили 58 одиниць озброєння та військової техніки, рознесли 35 укриттів ворога, 1 місце зберігання боєприпасів та 1 стартовий майданчик запуску БпЛА.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии