Росіяни перекидають на Харківський напрямок підрозділи з Луганщини й залучають іноземців

Противник направив у Харківську область 22-й мотострілецький полк з Луганської області. Крім того, росіяни проводять внутрішні ротації та залучають добровольчі підрозділи й іноземців з Близького Сходу, Центральної Азії та Африки, яких змушують йти в бій примусом або обманом. Про це в ефірі “Єдиних новин” розповів речник ОТУ “Харків” Віталій Саранцев.

“Це можуть бути студенти старших курсів, яких шантажують тим, що відправлять у північні регіони країни, якщо вони не підуть воювати. Це можуть бути обмануті гастарбайтери, яким вони пообіцяли дати російське громадянство, якщо ті візьмуть участь у бойових діях”, – сказав Віталій Саранцев.

За його словами, найманцям обіцяють великі для них гроші, але вони їх, як правило, не отримують, адже часто не доживають до першої виплати. Також серед російських військових почастішали випадки самогубств.

“Дуже часті випадки суїцидів військовослужбовців, які дістали поранення. Вони розуміють, що їх з-під вогню ніхто не витягне, що їм не буде допомоги, що вперед вони вже не можуть іти, назад не можуть іти, й тому вони просто закінчують життя самогубством”, – розповів речник ОТУ “Харків”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии