Росіяни обстріляли свої ж підрозділи у Вовчанську — ОТУ “Харків”

Оперативна обстановка на Харківському напрямку залишається складною. Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ. Про це повідомили в оперативно-тактичному угрупованні “Харків”.

В районі Глибокого противник здійснює поодиноке переміщення особового складу з метою поповнення поточного некомплекту на передових позиціях, проводить інженерну розвідку маршрутів висування. Намагається відшукати нові маршрути для здійснення заходів логістичного забезпечення.

Неподалік Лукʼянців ворог нарощує систему зв’язку, провів заходи логістичного забезпечення.

У Вовчанську окупаційні війська у вечірній час в північній частині міста здійснили спробу доставки особового складу із застосуванням автомобільної техніки, яку в результаті вогневого ураження, було знищено. Застосували РСЗВ по районам, прилеглим до Агрегатного заводу, чим завдали втрат власним підрозділам. Проводять заходи евакуації санітарних втрат та логістичного забезпечення.

В районі Тихого противник завів особовий склад на передові позиції, основну увагу зосередив на здійсненні повітряної розвідки з метою виявлення підрозділів Сил оборони України.

Протягом минулої доби відбулося 1 бойове зіткнення. Російські окупантиза добу обстріляли позиції Сил оборони України 372 рази.

Втрати ворога на Харківському напрямку склали 85 осіб вбитими і пораненими. Двоє окупантів здалися у полон.

Також українські обронці знищили або пошкодили 42 одиниці озброєння та військової техніки, розбили 43 укриття для особового складу, 1 місце зберігання боєприпасів і 2 стартові майданчики запуску БпЛА.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии