Росіяни на Харківщині понесли величезні втрати, але шукають нові підрозділи для продовження наступу — Жорін

Підсумовуючи один з етапів наступу рф, зокрема, на Харківщині, навіть ворог був здивований масштабами своїх втрат. Про це заявив заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін у своєму Телеграм-каналі.

За словами майора ЗСУ, втрати росіян у Харківській області вже на рівні дивізії. Деякі дивізії їм взагалі зараз доводиться виводити та міняти. Задуми рф прориватись на Харківщині з двох сторін поки не дуже вдались,проте мова не йде про те, що вже все спокійно. Ворог все одно постійно намагається тиснути, проводячи локальні штурми та замінюючи розбиті підрозділи.

“Наскільки відомо, вони проводять певні розслідування, щоб притягнути до відповідальності командирів, винних у цьому. Деяких вже не знайдеш, бо вони були знищені. По деяким підрозділам почались кадрові зміни. Але я особисто не вірю, що навіть змінивши всіх своїх командирів, росіяни якось поміняють тактику. Це все одно буде та сама історія з божевільною кількістю втрат. І та сама інтенсивність штурмів, яку нам доведеться відбивати”, – зазначив Максим Жорін.

В інтерв’ю радіо NV заступник командира 3-ї ОШБр розповів, що росіяни хотіли розтягнути лінію фронту, українсмькі ресурси і резерви, і наблизитись до Харкова “для того, щоби можна було знищувати місто, залякувати місцеве населення і створювати для себе умови для подальшого просування”. При цьому паралельно ворог планував почати просування зі сторони Луганської області, щоб теж наблизитися до Харкова.

Ці плани противник не зміг втілити, однак певних невеликих успіхів ж таки досяг.

“Це стосується і просувань, хоч і не критичних, але тим не менше вони відбувалися, і досі росіяни намагаються продовжувати просуватися. І це стосується і того, що вони змусили нас розтягнути свої сили на нову ділянку фронту”, – зазначив Жорін.

“Проте, навіть найменшого результату на полі бою вони не отримали. І зараз думають над тим, як зібрати знову раму, знайти нові підрозділи, для того, аби спробувати далі хоч якось відновити просування згідно тих намірів, які в них були. І це буде стосуватись і ділянки, яка вздовж кордону, і ділянки, яка вздовж Луганської області”, – сказав Максим Жорін.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии