Рекордний “трансфер”: на Одещині затримали 47 чоловіків, які намагались незаконно потрапити за кордон

Прикордонники спільно з правоохоронцями ліквідували ще один канал незаконного переправлення чоловіків через кордон. Так, в селі Обжили Подільського району Одеської області зупинили кортеж із чотирьох мікроавтобусів. Попереду їхав позашляховик із водієм та пасажиром. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Ділки намагались доставити до державного кордону 47 чоловіків призовного віку з Київської, Харківської, Дніпропетровської, Рівненської, Миколаївської, Херсонської та Одеської областей.

Мешканець Харківщини за гроші вивозив чоловіків до кордону з Росією

Встановлено, що «клієнтів» горе-провідники знаходили через Телеграм-канали. Ціна послуги складала від 5 тисяч до 18,5 тисяч доларів з однієї особи. Гроші перераховувались на різні криптогаманці. Деякі довірливі чоловіки платили одразу, а деякі встигли заплатити аванс у половину вартості заявленої суми. При цьому будь-яких гарантій від незаконних перевізників вони не мали. Більше того, буси не були пристосовані для перевезення людей: майже пів сотні чоловіків буквально напхали в чотири вантажні мікроавтобуси, і їхали вони на матрацах, прямо на підлозі, близько 100 кілометрів.

Наразі тривають слідчі дії, автомобілі та предмети, що можуть бути доказом протиправної діяльності, вилучені. Організатору та пособникам схеми вручили підозри за незаконне переправлення чоловіків через кордон , а щодо «клієнтів» незаконної подорожі складені відповідні адміністративні протоколи. Покарання визначить суд.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии