Продавав неіснуючі авто для ЗСУ: шахрай на Харківщині “заробив” більше мільйона гривень

У Харківській області суд призначив 6 років позбавлення волі мешканцю міста Лозова, який раніше вже був неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів. Цього разу 31-річний зловминсник ошукав українских військових.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, чоловік розміщував в інтернеті фейкові оголошення про продаж позашляховиків. Коли на оголошення шахрая відгукувались потенційні покупці, його спільник узгоджував з ними деталі покупки і повідомляв про необхідність внесення передоплати. Одразу після зарахування грошей на картку «продавець» переставав виходити на зв’язок.

Шахрай виманив у дружини безвісти зниклого українського військового більше мільйона гривень

Усього встановлено 13 потерпілих від дій шахрая. Усі вони — українські військовослужбовці. Загальна сума матеріальної шкоди складає майже 1,2 млн грн.

На суді чоловік свою вину не визнав і заявив, що нібито влаштувався на роботу, пов’язану з пошуком людей, на банківські картки яких можна було переказувати гроші. Чоловік зазначив, що особисто нікого не вводив в оману та відповідав тільки за проведення платежів на конкретні картки.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку. Тривають слідчі дії для встановлення особи спільника обвинуваченого.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии