Посадовець з Куп’янська, якого затримали за підозрою в колабораціонізмі, після деокупації продовжив працювати в міській адміністрації

Днями СБУ затримала колишнього посадовця Куп’янської міськради, який, за версією слідства, після захоплення громади добровільно обійняв посаду “головного спеціаліста відділу будівництва” у так званому управлінні ЖКГ окупаційної адміністрації. На цій “посаді” колаборант займався розселенням в реконструйованих будинках військових рф та облаштовував їхні склади з боєприпасами. Також повідомлялося, що після деокупації громади колаборант утік до Харкова, де переховувався в орендованій квартирі під виглядом переселенця. 

За даними Newsroom, мова йде про Артема Коваленко, і як виявилося, насправді він нікуди не втік і не переховувався, а продовжив працювати в Куп’янській адміністрації. Згідно з декларацією Коваленка, в минулому році він обіймав посаду головного спеціаліста Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та капітального будівництва Куп’янської міськради. А Куп’янська МВА кілька разів повідомляла про заходи за участю Коваленка як в. о. начальника цього управління.

Так, у березні 2023 року посадовець зустрічався з представниками ЮНІСЕФ, у травні – брав участь у нарадах із начальником Куп’янської МВА Андрієм Беседіним, у липні – зустрічався із мешканцями Ківшарівки та Куп’янська разом із Беседіним та нардепом Олексієм Красовим.

Керівник Куп’янської МВА Андрій Беседін у січні повідомляв, що Управління ЖКГ, благоустрою та капбудівництва відновило свою роботу після деокупації восени 2023-го і саме Коваленко виконує обов’язки начальника управління.

В центрі – в. о. начальника управління ЖКГ, благоустрою та капбудівництва Куп’янської МВА Артем Коваленко

Більше того, у грудні 2023-го Коваленко як керівник підписав наказ про проведення в управлінні перевірки, передбаченої Законом України “Про очищення влади”. Контроль за виконанням залишив за собою.

Тобто, своє крісло посадовець займав майже два роки – й до самого затримання. Ще 26 серпня в системі Prozorro був оприлюднений тендер на придбання аварійно-ремонтної майстерні, де контактною особою вказаний саме Артем Коваленко.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии