Поліція розслідує подвійні оплати на відновленні двох будинків на Салтівці

Харківські правоохоронці розслідують зловживання під час проведення ремонтних робіт одеським підрядником ТОВ “Будівельна компанія “Векторбуд Девелоп”. Про це стало відомо з ухвали Московського райсуду Харкова, поінформували в Харківському антикорупційному центрі.

За даними правоохоронців, власники квартир у пошкоджених обстрілами будинках у Харкові скористались державною програмою “єВідновлення” та отримали гроші на відповідні роботи, зокрема на заміну віконних блоків. А потім гроші за аналогічні роботи отримав ще й підрядник з Одеси.

“Однак, в подальшому саме такі роботи було внесено до актів виконаних робіт та фактично повторно сплачені за рахунок бюджетних коштів”, – йдеться в судовій ухвалі.

На даний момент проводяться додаткові експертизи.

В ухвалі підрядник зашифрований, однак зазначені номери договорів. Розслідувачі ХАЦ з’ясували, що мова йде про ремонт будинків за адресами: вул. Валентинівська, 54 та вул. Владислава Зубенка, 80А. За цими угодами фірма отримала загалом понад 9 млн грн. Це не єдині будинки на Північній Салтівці, які відновлював цей підрядник у 2023 році.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии