Поліція розшукала мешканця Харківщини, який лаявся, бив камеру та погрожував журналістам

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного чоловіка, який перешкоджовав законній професійній діяльності журналістів.

Як повідомили в Харківській облпрокуратурі, фігурант кримінального провадження проживав у селищі Рогань під Харковом разом зі співмешканкою та її 12-річною донькою. До поліції надійшло повідомлення, що дитина систематично збігає з дому через жорстоке поводження з боку матері та вітчима.

18 січня 2022 року до родини приїхали кореспонденти з приводу встановлення чи спростування факту такого ставлення до дитини. Перебуваючи у стані алкогольного спʼяніння, чоловік почав штовхати рукою відеокамеру оператора та нецензурно висловлюватись до журналістів.

“Протиправні дії чоловіка позбавили можливості знімальну групу виконувати редакційне завдання з подальшим висвітленням в телеефірі та на діджитал-платформах телеканалів”, – зазначили у прокуратурі.

Зловмисник тривалий час переховувувся від слідства, його було оголошено в національний розшук. Скориставшись повномасштабним вторгненням рф, він виїхав до Львова, де і намагався «залягти на дно». Проте у нього це не вийшло: завдяки злагодженій роботі правоохоронців чоловіка викрили.

Раніше Newsroom писав про цю ситуацію. Чоловіку загрожує до трьох років ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии