По селищній раді у Козачій Лопані росіяни завдали подвійного удару північнокорейськими ракетами

Учора вдень, 21 серпня, армія РФ влучила у будівлю селищної ради в Козачій Лопані Харківського району двома ракетами виробництва КНДР. У цей час тривав прийом людей. Під завалами опинилися троє жінок, які працювали на громадських і суспільно-корисних роботах на базі старостату. Про це в ефірі “Суспільного” повідомив керівник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко.

За його словами, росіяни застосували тактику “подвійного удару”.

“Зі слів військових, було запущено дві ракети корейського виробництва. Зайшла одна ракета, яка вдарила в адміністрацію, що призвело до обвалу. І люди були живі: з тими, які залишилися під завалами, спілкувалися місцеві жителі. Але через 20 хвилин РФ повторно завдала удару в те саме місце — обвалився сходовий марш, стеля, і, на жаль, люди там затихли”, — розповів Задоренко.

Учора ввеері з-під завалів рятувальники деблокували 56-річну жінку, вона зазнала легких поранень. Розбір завалів ускладнювали російські дрони, через що пошукові роботи призупиняли на ніч.

За словами очільника громади, наступного тижня військадміністрація з коштів громади закупить 1000 FPV-дронів для військових.

“Це буде рій помсти за всіх наших загиблих цивільних людей у громаді. Ми підсилимо наших військових, і помстимося за життя кожної людини, яке забрали російські військові в Дергачівській громаді”, – сказав Задоренко.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии