Питання про вилучення землі у станції юних натуралістів в Харкові прибрали з розгляду облради

Харківська облрада сьогодні на засіданні сесії мала намір реорганізувати еколого-натуралістичний відділ Палацу дитячої та юнацької творчості, забрати територію, на якій він працює, та передати її новому комунальному закладу “Харківський обласний еколого-натуралістичний центр”. 

Як повідомляв Харківський антикорупційний центр, мова йде про земельну ділянку площею 2,9 га на вулиці Коцюбинського, 15 у парку “Соснова гірка” в Харкові. Це справжня оаза у центрі міста: тут зібрані багато екземплярів флори і фауни з усіх куточків світу, працює оранжерея, десятки гуртків для дітей (звісно, у режимі онлайн).

У проєкті рішення облради нічого не було сказано про те, з якою метою під час повномасштабної війни планують створити новий комунальний заклад. Нічого немає там і про еколого-натуралістичний відділ Палацу дитячої та юнацької творчості, який має у власності майже три гектари землі у самісінькому центрі Харкова.

“З якою метою хочуть створити новий комунальний заклад, не розуміють співробітники відділу Палацу дитячої творчості, який багато років існує на цій території. Хоча до його “реклами” залучили навіть міністра освіти та науки Оксена Лісового, але працівникам ніхто нічого не пояснив”, – повідомляли в ХАЦ.

“Говорять, що це буде комерційне підприємство, яке буде вести підприємницьку діяльність також, заробляти кошти. Екоцентр, але з метою бути прибутковим. Також, наскільки нам відомо, в документах до проєкту рішення вказано, що цей екоцентр буде надавати ветеринарні послуги (як один з видів послуг, окрім освітніх), але це неприпустимо в дитячій організації за санітарними нормами”, – повідомила керівниця гуртка еколого-натуралістичного відділу Палацу дитячої та юнацької творчості Світлана Пузєєва.

Співробітниця Палацу дитячої та юнацької творчості Ірина Лопатіна зазначає, що для колективу є незрозумілим, чому під час війни, під час сезону відпусток, буквально за лічені дні, готують це рішення і не повідомляють чітко, що чекає на тих, хто вже працює.

Сьогодні питання щодо створення нового комунального закладу “Харківський обласний еколого-натуралістичний центр” перед засіданням сесіїї вилучили з порядку денного. Про це повідомила депутатка, голова постійної комісії облради з питань науки, освіти та духовності Галина Куц.

“Мені досі незрозуміло, чому це питання ще вчора було внесеним в порядок денний. Адже профільна комісія, яку я очолюю – комісія з питань науки, освіти та духовності – не проголосувала за створення нового еколого-натуралістичного закладу.

Більше того, у час війни плодити нові підприємства, що фінансуватимуться з бюджету фронтової області – це просто цинізм. Тим більше, що дітей у Харкові зараз мало і всі вони переважно на дистанційному навчанні. А цей заклад покликаний займатися формуванням екологічної культури дітей у позашкільний час.

А ще цікаво, що в нас уже є заклад, який фінансується з обласного бюджету і який успішно займається саме цією проблематикою – “Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості”І чомусь планувалося для створення нового комунального закладу відібрати територію у Палацу дитячої та юнацької творчості – десь чотири гектари землі на Сосновій гірці (це елітний центр). Отже, поки що це питання знято з порядку денного. Побачимо, що буде далі”, – написала Галина Куц у Фейсбуці.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии