Після дозволу США бити їхньою зброєю по РФ Харків перестали обстрілювати С-300

Уже дві доби по Харкову не прилітають російські С-300. Як розповів депутат Харківської облради Олександр Скорик в ефірі телеканалу “Київ 24“, це пов’язано з тим, що на Заході дозволили бити їхньою зброєю по території РФ.

“У нас дві доби по території саме Харкова не прилітають ракети з С-300. Це пов’язано з тим, що наші партнери дозволили бити по території наших сусідів. І ЗСУ просто взяли і знищили їхні деякі установки. Ми вже дві доби спимо мпокійно. У нас тривоги тільки пов’язані з КАБами і вильотами авіації у прикордонних ділянках”, – сказав Олександр Скорик.

Зазначимо, що призначення зенітно-ракетних систем С-300 – знищення авіації, а також перехоплення крилатих і балістичних ракет. Проте росіяни підступно б’ють з С-300 по цивільних наземних об’єктах у близькому тилу від лінії зіткнення. Для української ППО перехопити ракету С-300, яку росіяни переробили на клас “земля-земля”, дуже складно.

В американському Інституті вивчення війни повідомили, що українські війська, ймовірно, з HIMARS атакували російські системи С-300/400 в Бєлгородській області (на фото). Геолокаційні знімки, опубліковані 3 червня, показують дві знищені пускові установки та пошкоджений командний пункт російської системи протиповітряної оборони С-300/400 в полі на схід від Кисельово (на північ від Бєлгорода) 1 та 2 червня.

Нагадаємо, США дозволили Україні бити американською зброєю по прикордонній території РФ, але це не стосується далекобійних ракет ATACMS.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии