Підкопи, голод і страта солдатів: розвідник розповів, як росіяни намагались втримати агрегатний завод у Вовчанську

На заблокованому об’єкті перебувало близько 80 російських окупантів, якими командували спецпризначенці російської воєнної розвідки. Більшість з угруповання ворога ― знищена. Близько двох десятків окупантів було взято в полон. Про це в інтерв’ю виданню Liga.net розповів командир підрозділу “Стугна” спецпідрозділу Тимура ГУР МО України з позивним Лінукс.
 
“У нас є інформація, що були спроби копати підкопи з будівель у місці, де росіяни перебували, до заводу. Для цього вони використовували своїх “зальотчиків”, відказників, а також українських полонених”, ― розказав Лінукс.

“Операція готувалася ретельно і заздалегідь”: військовий розповів про звільнення Вовчанського агрегатного заводу

 Однією з найбільших проблем під час зачистки 30 будівель заводу стали підвали та бункери, де загарбники тримали оборону.
 
“Якщо порівнювати з усією історією нашої війни, навряд чи ми знайдемо подібні випадки захоплення промзони, обʼєкта такої складності за такий короткий термін”, ― зазначив розвідник.
 
Він описав свідчення окупантів, яких взяли в полон під час операції на заводі.
 
“Командири заблокованих росіян зі складу російського спецпідрозділу тримали дисципліну тотальним страхом, насиллям і вбивствами. Двох російських солдатів командири застрелили за кілька днів до нашого повного звільнення заводу, бо їм здалось, що ті “ковтнули з пляшки більше води, ніж їм було дозволено”, ― розповів Лінукс.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии