“Окрім як на Росію сподіватися немає на кого”: лікаря онкоцентру в Харкові судили за антиукраїнські дописи

Фрунзенський райсуд Харкова визнав винним лікаря-анестезіолога Обласного центру онкології у виготовленні та поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України. Лікарю призначили покарання у виді 3 років обмеження волі, без конфіскації майна. Про це стало відомо з вироку суду.

За даними Харківського антикорупційного центру, мова йде про Іллю Савицького.

З вироку суду відомо, що Савицький з червня 2022 по січень 2024 року роив публікації в антиукраїнських Telegram-каналах. Ось одні із його дописів:

“Харьков русский город был и всегда им будет. Виноват Зеленского. В Херсоне никаких обстрелов, ничего нет, город цел, там где во дворах украинские вояки стоят, там разрушения и жертвы”

“Только что связался с Шевченково с родственниками, извините за плохие новости. Всуки зашли туда, говорят местные встречают. Мне обидно за местных больше, им и гуманитарку и деньги давали и отношение человеческое, а они все равно вас так давно ждали (я про всук) ну Бог им судья. Да но все же обидно. Пожалуй вы правы, сейчас они хлебнут украинского мира”

“Жители Харькова прекрасно знают куда и почему прилетает и в общем-то в какой-то степени относятся с пониманием. По крайней мере если говорить об ударах прошлого года по школам то практически все удары были оправданы”

“Как же эти нелюди достали со своей мовой, и чаще всего это просто повод устроить скандал, из-за этих скандалов у нас народ в Харькове лишний раз боится слово сказать”

“Кроме как на Россию надеяться не на кого”

“В Харькове много людей которые ждут Россию, но по понятным причинам бояться открыто это говорить но в последнее время активность появляется все больше, много ходит слухов о штурме города…”.

У Харкові піймали агітатора, який знімався у пропагандистських відео росіян

У суді Савицький визнав себе винним. Згідно з довідкою онкоцентру, він працює у них з 6 серпня 2024 року на посаді лікаря-анестезіолога.

Орган пробації, беручи до уваги інформацію, що характеризує особистість обвинуваченого, його спосіб життя, готовність до змін, а також середню ймовірність вчинення повторного кримінального правопорушення, прийшов до висновку, що виправлення цієї особи можливо без ізоляції від суспільства. Ризик небезпеки для суспільства, зокрема для окремих осіб оцінюється як середній. Суд узяв до уваги цей висновок та вважає, що в даному випадку виправлення та перевиховання Савицького без часткової ізоляції від суспільства неможливе.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии