Оголосили підозру зраднику з Харківщини, який працював в окупаційній адміністрації рашистів

Служба безпеки зібрала докази державної зради та колабораційної діяльності колишнього завідувача сектором культури та туризму Старосалтівської селищної ради Вовчанського району Харківської області. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, під час окупації російськими військами Вовчанського району 64-річний посадовець перейшов на бік ворога і отримав фейкову посаду у незаконних органах окупаційної влади. У червні 2022 року він добровільно уклав «трудовий договір» з рашистами та став виконуючим обов’язки голови так званої «военно-гражданской администрации Волчанского района» з питань економіки та фінансів. Окупанти довірили зраднику перевіряти підприємства з метою подальшої організації їх роботи у співпраці з державою-агресором.

Крім цього, колаборант вирішував питання, пов’язані з веденням бюджету окупаційної адміністрації. До цих обов’язків входило: своєчасне отримання грошового забезпечення для функціонування незаконної адміністрації, організація ведення бухгалтерського обліку підлеглими співробітниками, а також виплати заробітної платні у російських рублях.

Напередодні звільнення зрадник разом з російськими військовими утік з Вовчанська і наразі переховується на непідконтрольній території України.

Зраднику заочно оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

За такі злочини йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии