Одному з братів-експоліцейських, які навели ракету на село Гроза, винесли вирок заочно

Діючий поліцейський під час окупації Чкаловської громади Чугуївського району добровільно співпрацював з ворогом. З перших днів березня 2022 року він почав працювати у псевдоправоохоронному органі. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, окупанти видали йому вогнепальну зброю та автівку із позначкою – літерою “Z. 

Зрадник намагався “сформувати” колектив, агітуючи своїх колишніх колег до співпраці з ворогом.  Крім того, фігурант показав російським військовим місця для найкращого тактичного і стратегічного розташування ворожої артилерії та іншої техніки на території району з метою недопущення наступу українських військових. Він навіть чергував з російськими військовими та бойовиками “Л/ДНР” на блокпостах, а у вільні дні привозив окупантам продукти харчування, воду та цигарки.

У липні 2022 року фігуранта призначили “начальником відділу карного розшуку” у псевдооправоохороному органі окупантів у селищі Шевченкове Куп’янського району. “Очільник” контролював діяльність відділу, затримував місцевих мешканців та особисто допитував їх. І так само продовжив чергувати на блокпостах. 

З лав Національної поліції України зрадника звільнили.

Київський райсуд Полтави визнав винним колишнього поліцейського у держзраді та призначив покарання у виді 15 років увʼязнення з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій держави у правоохоронних органах, строком на 3 роки.

Засуджений переховується від українського правосуддя на території рф.

Нагадаємо, що троє братів Мамонів до повномасштабного російського вторгнення працювали в українській поліції. Всі троє перейшли на бік окупантів, а після звільнення регіону разом із батьками втекли до РФ.

СБУ встановила, що 5 жовтня 2023 року Володимир та Дмитро Мамони навели російську ракету на кафе в селі Гроза, де вони мешкали до повномасштабного вторгнення РФ. В цей час в кафе відбувався поминальний обід за загиблим захисником. Внаслідок удару загинули 59 мирних мешканців: пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Загинули цілими родинами у декілька поколінь.

Односельці розповіли, що під час окупації Олександр Мамон чергував на ворожих блокпостах, а Володимир разом із росіянами жорстоко катував місцевих мешканців, які раніше служили в ЗСУ.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии