Називав РФ «рятівницею світу», чекав на російську пенсію і вишукував системи ППО: винесли вирок «ждуну» з Харкова

59-річний мешканець Харкова розповсюджував в Інтернеті матеріали, де виправдовував збройну агресію рф проти України та визнавав її правомірною. Для популяризації протиправних матеріалів інтернет-агітатор використовував власну сторінку у соціальній мережі «Фейсбук». Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

У своїх публікаціях прибічник ворога виправдовував злочини рф, поширював пропагандистські матеріали та глорифікував осіб, які здійснюють збройну агресію з боку рф.

У одному із відео, яке поширив чоловік, стверджувалось, що українці воюють з Богом, через це їм покарання у вигляді російських ракет. Також декілька публікацій дискредитували українських військовослужбовців, а сам зловмисник звинувачував їх у обстрілах житлових кварталів Харкова.

За даними Харківської облпрокуратури, фігурант не приховував свої проросійські погляди і в особистих чатах зі знайомими. Він називав росію «спасательницей мира». Очікуючи на «освобождение», він додавав, що «россия даст такие пенсии, что можно будет не париться».

Також правоохоронці встановили, що у вересні 2023 року чоловік «вийшов» на Телеграм-канали, які контролюються російськими службами. Через ці групи російські куратори «підшукують» агентуру, які готові співпрацювати з ними. Чоловік робив конспіровану фото- і відеозйомку наслідків російських ракетних ударів по Харкову для подальшого корегування ворожого вогню. Під час цього він намагався виконати головне завдання — знайти у місті системи ППО для передачі інформації російським спецслужбам. Також він «зливав» у вказані чати дислокації українських військовослужбовців, техніки та боєприпасів у Харкові.

Під час обшуку у помешканні фігуранта вилучили мобільний телефон із доказами незаконної діяльності. На суді він свою вину не визнав та відмовився від надання пояснень в силу ст. 63 Конституції України.

Чоловіка визнали винним у виправдовуванні, запереченні збройної агресії рф проти України, а також у поширенні інформації про розташування Збройних Сил України за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого в умовах воєнного стану. Йому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии