Наїхав автомобілем на військових, а росіяни поширюють дезінформацію: у Харківському ОТЦК прокоментували конфлікт із чоловіком

У Харківському обласному терцентрі комплектування та соцпідтримки заявили, що чоловік, чиє відео конфлікту з ТЦК розлетілося мережею, злісно ухилявся від військового обліку та здійснив напад на військовослужбовців.

Учора, 25 жовтня, під час роботи групи оповіщення ТЦК, цей громадянин зухвало відмовився надати свої військово-облікові документи для перевірки. Потім чоловік розпочав небезпечно маневрувати на автомобілі, пошкодив декілька машин групи оповіщення та наїхав на людей, травмувавши трьох військовослужбовців.

Порушника на місці затримали правоохоронці, тривають відповідні процесуальні дії. Життю військовослужбовців загроз не має, травмованим надається медична допомога.

“Правопорушник вів пряму трансляцію у соціальній мережі окремих епізодів спровокованого ним конфлікту з вірогідною метою дискредитації військовослужбовців та процесу мобілізації. Відповідно підібрані та відредаговані частини відео зараз поширюються ворожими та окремими українськими інформаційними ресурсами з коментарями та описами, які спотворюють та перекручують дійсність. Показово, що російські інформаційні помийки оперативно використали резонанс цієї кримінальної події для подальшого просування своїх наративів. Зокрема, поширюються дезінформація про “перекриття” або “блокування” Харкова, що, як і зазвичай, не відповідає дійсності. Закликаємо до інформаційної гігієни та громадянської відповідальності! Всі правові оцінки дадуть слідчі органи та суд”, – прокоментували у Харківському ОТЦК та СП.

Нагадаємо, 25 жовтня представники ТЦК у Харкові вже не вперше зупинили цього чоловіка для перевірки документів. Виявилося, що він значиться загиблим. На питання представників ТЦК, як так сталося, відповідав, що наразі триває судовий розгляд цього інциденту.

Спілкування з ТЦК чоловік транслював у своєму ТікТок. Водія просили вийти з автомобіля, але він чинив опір, заявляючи, що силовики не пред’явили йому документи. Пізніше на відео видно, що йому розбивають автівку, бризкають в обличчя газовим балончиком, розбивають брову та наказують сідати в інше авто. Повного відео конфлікту у мережі немає, його опублікували фрагментами.

Згодом у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону заявили, що розпочали досудове розслідування “за фактом можливих хуліганських дій з боку посадових осіб Слобідського РТЦК та СП”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии