Наступ росіян на Харківському напрямку був пов’язаний з мобілізацією — генерал Гнатов

Армія Путіна невипадково почала наступ у Харківський області за деякий час після ухвалення нового мобілізаційного закону та більш активного призову громадян. Про це в інтерв’ю виданню “Главком” заявив командувач Об’єднаними силами ЗСУ та ОСУВ “Хортиця”, генерал Андрій Гнатов.

“Справжньою метою ворога було не захопити там 10-15 кілометрів нашої території, кинувши на смерть два свої армійські корпуси і декілька бригад. Насправді це був абсолютно безрезультативний наступ. На мою думку, глобальна мета ворога полягала в тому, щоб зробити все, аби ми не змогли швидко відчути результати мобілізації. Люди пішли у військо, почалася підготовка цих військовослужбовців, тож ми змогли б сформувати резерви, поповнити нестачу особового складу в тих бригадах, де вона відчувається. Таким чином відкриття противником додаткового фронту на Харківщині було замислено для того, щоб змусити нас залучити на цій ділянці додаткові сили, резерви, діяти на більш широкому фронті”, – сказав Андрій Гнатов.

“Їхня мета була – завадити концентрації наших сил для ведення контрнаступальних та наступальних дій на інших напрямках; щоб ми змушені були ці сили застосувати для відбиття наступу на Харківщині”, – пояснив командувач Об’єднаними силами ЗСУ.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии