Начальник Куп’янської МВА на Харківщині їздить на авто, яке належить центру екстреної допомоги і мало слугувати медикам

Начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін на постійній основі користується автомобілем, який раніше був придбаний для обласного центру екстреної меддопомоги. Мова йде про Toyota Land Cruiser Prado 2021 року випуску, яка у цьому ж році була зареєстрована на Комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Про це Newsroom дізнався із власних джерел.

За нашою інформацією автівку для медиків придбали у ТОВ «Автоспецпром» у жовтні 2021 року. Ця компанія виробляє автомобілі швидкої допомоги на базі Citroën, Peugeot, Toyota, Mercedes та інших і є одним із провідних постачальників таких спецмашин для державних організацій.

 У «Автоспецпром» Newsroom відповіли, що поставляли партію Toyota Land Cruiser Prado лише раз, і це був спецтранспорт. У тендерній документації є перелік обладнання, яким була оснащена така автівка. Туди входили медичні ноші, дефібрилятор, санітарні сумки тощо.

За даними джерел у правохоронних органах, раніше на власника Toyota Land Cruiser Prado білого кольору був оформлений адмінпротокол за перевищення встановлених обмежень швидкості руху та стягнуто штраф. За кермом тоді знаходився директор Обласного центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта.

Наразі ж на білій Toyota Prado їздить начальник Куп’янської МВА Андрій Беседін. Однак машина вже зовсім не схожа на медичну, що видно на фото, яке є в розпорядженні Newsroom. За нашою інформацією, посадовець переробив спецтранспорт у звичайне авто для власних потреб.

Ми намагалися з’ясувати, яким чином автівка, що мала б слугувати медиками для порятунку людей, опинилася в користуванні держслужбовця. Керівник Центру меддопомоги Віктор Забашта відповів, що йому про це нічого не відомо.

«Я йому в користування авто не передавав, тому прокоментувати це не можу», – сказав Забашта.

Андрій Беседін проігнорував повідомлення у мессенджерах та відмовився коментувати це питання телефоном, сказавши, що готовий розглянути лише офіційний запит.

Комментарии