На Харківщині засудили лісника-колаборанта на 6 років з конфіскацією

До повномасштабного вторгнення рф в Україну обвинуачений працював на посаді майстра лісу Борівського лісництва ДП «Куп’янське лісове господарство». Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, під час окупації селища Борова чоловік добровільно обійняв однойменну посаду в окупаційному «Купянском лесном хозяйстве», створеному на базі українського держпідприємства.

Встановлено, що колаборант керував роботою підлеглих йому працівників, а також надавав дозволи на рубку деревини і займався її розподілом серед населення. Правоохоронці також виявили «платежные ведомости», підписані обвинуваченим, де вказано, що за роботу на рашистів він щомісячно отримував від 10 до 30 тисяч російських рублів.

На суді чоловік свою вину не визнав, заявивши, що справа проти нього нібито сфабрикована, а свідки його обмовили. Дзержинський райсуд Харкова визнав колишнього лісника винним у колабораційній діяльності та призначено йому 6,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з організаційно-розпорядчими функціями, управлінням і розпорядженням майном підприємства, строком на 10 років та з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии