На Харківщині викрили держслужбовця, який допомагав окупантам «конфісковувати» українські підприємства

Зловмисником виявися 37-річний мешканець Куп’янського району, який до повномасштабного вторгнення рф в Україну працював в органах державної виконавчої служби. Під час окупації Куп’янська чоловік швидко «перевзувся» і добровільно обійняв фейкову посаду «головного спеціаліста» у так званому «управлінні економічного розвитку» окупаційної адміністрації Куп’янського району. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Правоохоронці встановили, що основним завданням зловмисника на новій «посаді» було здійснення інвентаризації усіх машинобудівних та агропромислових підприємств, які опинилися на окупованій рашистами території Харківщини, а також складання «протоколів» за результатами цієї інвентаризації.

За допомогою цих фейкових протоколів окупанти незаконно переводили захоплені українські підприємства у власність держави-агресора. Вони безпідставно виготовляли для захоплених українських підприємств нові статутні документи за законодавством рф, реєстрували їх вже як нібито російські, після чого незаконно обкладали податковими зобов’язаннями на користь окупаційної влади.

Напередодні деокупації ворожий поплічник утік до РФ і наразі переховується від слідства. На підставі зібраних співробітниками Служби безпеки доказів фігуранту заочно оголосили підозру за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Тривають комплексні заходи для встановлення місця перебування колаборанта та притягнення його до передбаченої Законом кримінальної відповідальності.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии