На Харківщині лісова пожежа перекинулася на село: четверо людей згоріли живцем (Фото)

Вогонь знову прийшов з Донеччини – з боку села Рубці перекинувся на Борівське лісництво. Верхова пожежа охопила ландшафтний парк “Червонооскільський”, а далі почала наближатися до села Піски-Радьківські. Саме в цій місцевості, на території одного з благодійних фондів і загинули люди, ще двоє отримали опіки. Про це повідомив начальник слідчого управлінння поліції Харківщини Сергій Болвінов.

Загиблі – це двоє жінок-переселенок, одна місцева мешканка та один чоловік. Вони просто не встигли втекти – полум’я розповсюджувалося шаленими темпами.

Також в лісі та поблизу нього згоріло близько 1100 дерев’яних будинків, 60 людей евакуювали.

“Розслідуємо цю справу та невдовзі встановимо причину пожежі. Не виключено, що ліс на Донеччині зайнявся через російські обстріли”, – зазаначив Сергій Болвінов.

Як пояснив виданню “KHARKIV Today” голова Борівської громади Олександр Тертишний, у цьому місці на березі Осколу понад п’ять років тому поселилися переселенці з Донеччини та збудували незаконні будівлі за кілька кілометрів від села Піски-Радьківські. Їм допомагав благодійний фонд.

“Учора, як мені сказали, там було близько сто людей. Все згоріло вщент за пів години, навіть ніхто не встиг викликати рятувальників. Це поруч із селом, але вся забудова була незаконна”, — розповів Олександр Тертишний. 

Нагадаємо, раніше лісова пожежа, що виникла внаслідок обстрілів окупантів, перекинулася на будинки в селі Студенок Харківської області, через що без житла залишились понад 200 людей.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии