На Харківщині чоловіки передавали хабар за відстрочку від мобілізації через пункт обміну валют

За даними слідства, 26-річний місцевий мешканець підшукував чоловіків призовного віку, які хотіли уникнути мобілізації чи отримати відстрочку від призову на військову службу. За гроші зловмисник обіцяв вплинути на посадових осіб медико-соціальної експертної комісії та на співробітників ТЦК, щоб у його клієнта нібито було діагностовано захворювання, яке потребує лікування. В подальшому сфальсифікована медична документація ставала підставою для відстрочки від мобілізації. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Заробили на ухилянтах 40 млн грн: у Харківській області діяла масштабна схема з підроблення довідок ВЛК

Задокументовано, що в одного з чоловіків зловмисник вимагав за свої «послуги» 6 тисяч доларів. Правоохоронці затримали ділка після того, як клієнт сплатив першу частину обумовленої суми – 4 тисячі доларів.

Щоб уникнути відповідальності зловмисник розробив механізм дистанційної передачі грошей через пункт обміну валют. Втім, співробітники СБУ викрили його протиправну діяльність та зібрали обґрунтовані докази його причетності до злочину.

За матеріалами Служби безпеки фігуранту оголосили підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии