Музикант родом з Харкова, який зняв на Майдані Незалежності відео з приниженням загиблих захисників, виявився проросійським агітатором

СБУ та Офіс генпрокурора домоглися арешту провокатора, який насміхався та знущався над загиблими Героями на Майдані Незалежності. Йдеться про столичного вчителя музики, який виявився ідеологічним прихильником кремлівського режиму.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, в ході розслідування встановлено, що проросійський агітатор створив два Телеграм-канали, в яких героїзував рашистів та поширював дезінформацію про Сили оборони. Він виправдовував воєнні злочини окупантів, чекав на захоплення Києва та «приєднання» України до складу рф

Затриманому оголосили підозру за чч. 1, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Сьогодні суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, що фігурантом є 45-річний уродженець Харкова, який останнім часом мешкає у столиці. Це музикант, гітарист Денис Віценко.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии