Масштабна пожежа на Харківщині: вогонь знищив 250 приватних будинків

У лісі на кордоні Харківської та Донецької областей продовжує вирувати масштабна лісова пожежа. Як повідомили у ДСНС, суха спекотна погода та сильний вітер сприяють поширенню полум’я, а також спричиняють детонацію вибухових пристроїв, залишених росіянами. За останніми даними, вогонь охопив вже близько 5 тисяч га, знищено чималу площу лісу та багато приватних будинків.

На Харківщині постраждала 69-річна жінка, а внаслідок детонації одного з вибухонебезпечних предметів поранення отримав рятувальник ДСНС.

Як повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, вогнем пошкоджено та знищено близько 250 житлових будинків, розташованих у населі Студенок Ізюмського району. Із села евакуювали понад 600 мешканців. Але в більшості виїжджати за межі громади люди не хочуть, тому для них шукають місця розміщення на території району.

“Пожежа розповсюдилася на територію Харківщини з Донецької області. Ця надзвичайна подія – наслідок ворожих військових дій, тож всі постраждалі громадяни зможуть отримати компенсацію за знищене майно за програмою “єВідновлення”. Дав доручення профільному департаменту Харківської ОВА, районній військовій адміністрації, а також очільникам громад акумулювати всі ресурси для оформлення всіх відповідних документів та рішень”, – повідомив Олег Синєгубов.

За даними ДСНС, на території Донецької області ліквідовали пожежі 32 будинків та 8 господарчих споруд, евакуювали 3 осіб.

До пожежогасіння залучені сили та засоби гарнізонів ДСНС з кількох областей, зокрема, понад 700 вогнеборців та майже 200 одиниць техніки, піротехнічні розрахунки, а також 2 пожежних потяги.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии