Лісничий з Купʼянська, який вирубував українську деревину для військових РФ, отримав тюремний термін

Пʼять років за ґратами проведе службовець лісництва, який пішов на співпрацю з російськими загарбниками під час захоплення

Суд у Харкові визнав винним службовця лісництва з Купʼянська в колабораційній діяльності та призначив йому 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 10 років та з конфіскацією майна. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Експоліцейського-зрадника на Харківщині, якого спочатку виправдали, відправили до тюрми на 10 років

До повномасштабного вторгнення рф обвинувачений працював майстром лісу Куп’янського лісництва ДП «Куп’янське лісове господарство». Під час окупації міста чоловік свідомо та добровільно пішов на співпрацю з представниками рф, обійняв аналогічну посаду в окупаційному «Купянском лесничестве», незаконно створеному на базі українського держпідприємства. Свої обовʼязки колаборант виконував з травня 2022 року до деокупації регіону.

Встановлено, шо зрадник вирубував український ліс для передачі деревини російським військовим. За роботу на рф він встиг отримати понад 70 тисяч російських рублів (орієнтовно 32 тисячі гривень).

Тривалий час чоловік намагався «замаскуватися» в Купʼянську та періодично мешкав у родичів. Однак правоохоронці затримали його у січні цього року.

На суді екслісничий повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии